Qui som


La Paula Santamaria (historiadora i arqueòloga ) i el Josep Pedret (doctor i professor de l'Escola d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de Barcelona) som dos veïns de Riudecanyes apassionats per la història i pels paisatges de la Baronia d'Escornalbou.

D'ençà que vivim a Riudecanyes no hem parat de recórrer els paratges que ens envolten i descobrir alguns dels seus secrets: històries d'èpoques ben diferents, des dels seus primers pobladors a la prehistòria fins a al segle XX, on seguirem els rastres de grans personatges com Eduard Toda i Antoni Gaudí.


 .

Al juny del 2016 es publica a la  revista de divulgació històrica "Sapiens" el primer dels nostres descobriments: l'indret que molt probablement va inspirar Antoni Gaudí per fer alguna de les seves obres més interessants: el park Güell, la casa Batlló i la Pedrera.

Link a un resum de l'article de Sapiens:
https://www.sapiens.cat/temes/personatges/el-lloc-que-va-inspirar-antoni-gaudi_16583_102.html

En aquest bloc aprofundirem sobre aquest tema i n'explicarem d'altres que tenen en comú els  paratges de la Baronia d'Escornalbou, per tal que estiguin a l'abast de tothom qui li interessi.


A part de les investigacions ja hem comptat amb nombroses visites, des d'estudiosos de prestigi, com en Josep Tarrús per a autentificar gravats rupestres prehistòrics,


fins a grups d'amics, famílies i visitants que volen conèixer de primera mà un dels indrets on tot apunta que Gaudí  es va inspirar.
Esperem que us agradi el contingut del nostre blog i us animeu a conèixer la meravellosa Baronia d'Escornalbou !!